tirsdag den 14. december 2010

Jeg overgiver mig!

2010 har for mit vedkommende budt på masser af fremragende musikalske oplevelser og bekendtskaber, og inden årets udløb vil jeg også udfærdige top et eller andet-lister over årets albummer og koncerter.

Til gengæld er der meget musik fra andre tidsæraer, der har vundet indpas hos mig. Noget er jeg straks faldet for, mens jeg længe har dvælet ved andet og senere har måttet overgive mig. Her kommer to anbefalinger, der tilhører sidstnævnte kategori:

Serge Gainsbourg - Histoire de Melody Nelson (1971)


Pladen har det meste af året figureret på min boblerliste, og da Lau spurgte, om jeg kendte den, fandt jeg den frem igen, og siden er den kun vokset.

Tjek den fantastiske Ballade de Melody Nelson, som Placebo i øvrigt lavede en coverversion af på bonusskiven til Sleeping With Ghosts. Originalen er klart at foretrække.

 


Television: Marquee Moon (1977)


Min næste anbefaling er amerikanske Television, som det har taget mig nogenlunde lige så lang tid at nå ind til. Titelnummeret når et godt stykke ud over Boogie/MTV-skabelonen på 3 minutter, og gudskelov for det!