torsdag den 19. april 2012

Plakaten til Roskilde Festival 2012 offentliggøres

I dag fra kl. 16 livestreames offentliggørelsen af Roskilde Festivals plakat for 2012.

Allerede nu er navne som Bruce Springsteen, Bon Iver, Björk, Malk de Koijn, Red Fang og The Cure føjet til programmet. Mange nysgerrige musikfans har vanen tro undersøgt favoritbandenes tourplaner for at se, om der er nogen som helst realistisk chance for, at vejen lægges forbi Dyrskuepladsen i perioden 5.-8. juli.

Det engelske indieband The Vaccines har røbet, at de kommer. Albumaktuelle Anathema skal til Sverige d. 7., så det er bestemt oplagt med en visit en af de omkringliggende dage. The Mars Volta turnerer i Europa og har hul i programmet torsdag og fredag.

Sheffields postpunkere og senere britpoppere Pulp er på tour og har intet på tapetet d. 5. og 7. Malis festfyrværkeri i Amadou & Mariam har også en ny plade i bagagen og kan gentage succesen fra Roskilde '09.

Nibe Festival shanghajede af mærkværdige årsager og ifølge dem selv ganske overraskende Ministry, så der er næppe plads til Roskilde i denne ombæring. Til gengæld er portugisiske Moonspell ude at lufte kommende album på festivaler.

Og skulle norske Arcturus og Borknagar, der begge lige har spillet til Inferno Festival i Oslo, blive trukket op af hatten, er jeg at finde i en sand glædesrus. Hvem skal ellers være at finde på plakaten?