mandag den 27. maj 2013

Alvin and the Chipmunks på Amager Bio

Torsdag den 23. maj spillede Steve Hackett en udsolgt koncert på Amager Bio. Fra solomaterialet findes den særegne Carry on up the Vicarage, der markerer sig ved den vokale leg, som med lidt god vilje kan minde om tegneseriejordegernene.   



Steve Hackett er bedre kendt fra sin tid som guitarist i Genesis, dengang da de havde noget musikalsk at byde på. Det vil sige længe inden, at Phil Collins proklamerede, at han ikke kan danse, og mens han stadig sad bag gryderne og lod Peter Gabriel synge for. Nogle af den progressive rocks fortræffeligste udgivelser skabte briterne i denne periode.

Han var med fra Nursery Crime i 1971 og en betydningsfuld del af sangskrivningen på blandt andre mesterværkerne Selling England by the Pound og konceptalbummet The Lamb Lies Down on Broadway. Efterfølgeren A Trick of the Tail blev den første, hvor Collins helt havde overtaget vokalen. Grundet utilfredshed med omfanget af indflydelse på den næste plade, Wind & Wuthering, var Hacketts tid i bandet snart ovre, og han medvirkede blot yderligere på den i 1977 udsendte ep Spot the Pigeon.

Idet koncerten var en del af Genesis Revisited II-touren, blev der ikke luftet solomateriale under besøget på Amager. Til gengæld har de fremmødte fået lækkerier fra Hacketts indflydelsesrige Genesis-æra fra 1971 til 1977.