onsdag den 23. april 2014

Evigt heldige FC Bayern

Inden den tyske Bundesligas tredjesidste runde i sæsonen 1993/94 kæmpede Bayern München med blandt andre Kaiserslautern, Karlsruhe og Borussia Dortmund i topstriden om mesterskabet. I bunden konkurrerede Nürnberg mod Freiburg, Wattenscheid og Dynamo Dresden om at forblive i rækken.


FC Bayern tog imod 1. FC Nürnberg i denne for begge hold så afgørende kamp d. 23. april 1994 - for nøjagtigt 20 år siden.

Kampen er i dag mest kendt for Thomas Helmers mål, som aldrig nåede ind mellem målstængerne, men som alligevel blev anerkendt. Utroligt, men det sker mærkværdigvis af og til - senest da Leverkusens Stefan Kießling i efteråret fik bolden til at ligge inde i målrusen, selv om bolden blev sendt forbi mål.


Kampen blev vundet af mesterskabskandidaterne, som også tog titlen ved sæsonens slutning, men kampen mod Nürnberg blev spillet om. Den vandt Bayern München med stensikre 5-0, og Nürnberg klarede akkurat ikke overlevelse i ligaen - Freiburg havde en bedre målscore.

I aften må Bayern München se, om de har den fornødne dygtighed og måske en anelse held til at besejre Real Madrid eller i alt fald skaffe sig et godt udgangspunkt til returkampen i verdens mest prestigefyldte klubturnering.