søndag den 1. maj 2016

Dårlige undskyldninger er der nok af


Venstres uddannelsesordfører Anni Matthiesen forsøger i indslaget herunder at forsvare de nationale test, der anvendes i 2. klasse, og som beskyldes for at være for vanskelige for børnene.

Den opgave fra testen, der vises i indslaget, går ud på at gennemskue, hvor grænsen mellem tre ord er. Ordene er skrevet sammen, så der skal sættes to streger for at dele dem.


Imidlertid er Anni Matthiesen ikke bekendt med de to ord, som hun bliver konfronteret med. Eller - det vil sige - ved det første bliver forbindelsen belejligt dårlig. Jordforbindelsen ligeså. 

Havde hun været sit ansvar som ordfører bevidst, havde hun også forklaret, at opgaven ikke handler om at kende ord, men om at være i stand til at identificere ord.

Flugtstrategien kendes fra det legendariske indslag fra "Send en hilsen", hvor Morten Randbæk og brormand Bjarne fra Nyborgvej ringer ind i liveudsendelsen. Det sker efter 2:52, hvor Lena og Jesper har inspireret Anni Matthiesen til at undvige spørgsmål, der bliver en tand for nærgående.