fredag den 3. marts 2017

Bayern München kahnøflet

Bayern München er for tiden nærmest ustoppelige.

Sådan har det stået på i årevis i det tyske og således også i sæsonen 2000/01, hvor de i næstsidste rundes sidste sekunder overhalede Schalke 04, som kom bagud 1-0 på en scoring af VfB Stuttgarts bulgarer Krassimir Balakov, mens indskiftede Alexander Zickler samtidig sørgede for 2-1-sejren til Bayern München mod 1. FC Kaiserslautern.

Selv om Schalke på sidste spilledag slog Unterhaching, og Hamburger SV tog point fra det bayerske tophold, endte det med et genvundet mesterskab - året før var en bedre målscore end Bayer Leverkusen afgørende for, at Bayern München tog pokalen. 

I dag for 16 år siden gæstede de senere mestre Hansa Rostock på et selvfølgelig udsolgt Ostseestadion.

Bagud i slutminutterne forsøgte landsholdsmålmanden Oliver Kahn febrilsk at udligne, og som målmand er man jo vant til at måtte tage bolden med hænderne i straffesparksfeltet, så det gjorde den i Karlsruhe fødte legende. Han havde blot glemt, at det kun gælder i eget felt.

Det resulterede i keeperens anden advarsel fra dr. Markus Merk og dermed ikke mere skældud til Jens Jeremies og co. i tremandsbagkæden, før de i omklædningen kunne konstatere, at Hansa Rostock havde vundet opgøret med 3-2.

Nederlaget var som bekendt ikke nok til at forhindre, at mesterskabet for syttende gang (nu er de på 26) endte hos de svineheldige sydtyskere, mens topscorerprisen blev delt mellem Ebbe Sand og den tidligere Hansa Rostock-profil Sergej Barbarez, der nu bombede løs for HSV.