torsdag den 1. marts 2012

5 år efter Jagtvej 69

I dag for 5 år siden blev Ungdomshuset på Jagtvej 69 revet ned.

MetroXpress har i den anledning fyldt dagens forside med historien om, at brugerne af det nye hus på Dortheavej ikke er de samme ekstremister, som tilsyneladende fyldte det forhenværende Ungeren.

Politiken kan sågar berette, at de unges nye sted er til gavn for hele kvarteret.

Det lyder alt sammen meget godt.

Men var de unge på Jagtvej 69 en flok ekstreme og voldsforherligende unge mennesker? Gratisavisens billede til overskriften får det til at se sådan ud:


Optøjer i gaderne med bål, brand og hærværk, der gik ud over uskyldige blandt Nørrebros beboere og butiksejere, har naturligvis ikke hjulpet deres sag. 

Men til sådanne - lad os kalde dem demonstrationer - dukker destruktive personer altid op, og deres mål er vold og ødelæggelser, mens midlet er den sag, de i bund og grund er ligeglade med. Man ser noget tilsvarende i forbindelse med hooliganisme. Og disse typer kom naturligvis også til København, da urolighederne stod på.

Jeg vil på ingen måde forsvare de handlinger, men jeg tvivler meget stærkt på, at den udlægning, MetroXpress bringer, er det sande billede af dagligdagen på Jagtvej 69. Det lugter lidt af skjult agenda.

Det er så let at tage stilling til noget, man ikke selv har oplevet, og siden jeg hverken har været på det gamle eller nye sted, vil jeg heller ikke afgøre, hvordan brugerne af huset agerer og har ageret.

De mest markante holdninger kommer mærkeligt nok oftest fra de folk, der ved mindst om realiteterne. Det gælder også dagbladenes reportere og breaking news-helikopteren fra TV2. Og følgelig den majoritet, der får nyhederne herfra. 

Man kan sige meget om den slags sensationsjournalistik, men i gratisavisens tilfælde får man vist, hvad man betaler for.