fredag den 10. april 2015

Nicolaj Kopernikus skæver til Mogens "kom forbi" Jørgensen

I forbindelse med offentliggørelsen af Lars Søndergaard som kommende AaB-træner har TV2 fundet et gammelt klip i arkiverne. Dengang overtog assistenten Søndergaard cheftrænerstolen efter Per Westergaard, der blot fik 10 runder i 1997/98-sæsonen. 

Debuten foregik på hjemmebane mod Aarhus Fremad, som måtte se sig besejret med 1-0. Matchvinder - og senere i kampen også modtager af badebillet af dommer Steen Jørgensen - blev en 20-årig Jesper Grønkjær, der trods sin unge alder mestrede s'erne i talesproget betydeligt bedre end i dag, som arkivklippet viser. Man skal gerne kunne dialekten, hvis man skal begå sig i AaB, og her er valget af Lars Søndergaard - før som nu - i alt fald et sikkert valg på trænerposten. 

Efter kampen var det tid til interview med sidelinjens hovedperson, nemlig den midlertidige cheftræner Søndergaard, som skulle lune sædet indtil vinterpausen, hvorefter svenske Hans Backe ville overtage. 

Interviewet kunne kun foretages af den i Nordjylland så verdensberømte Mogens Jørgensen, som med sikkerhed har været inspirationskilde for skuespiller Nicolaj Kopernikus, da sidstnævnte var forbi frisør- og barbersalonen.