tirsdag den 22. marts 2016

Jeg er ved at skrive en bog

På livets store tjekliste findes hos mange også det punkt, at de vil skrive en bog - og sikkert også gerne få den udgivet. Jeg selv er ikke just gået med samme tanker, men for nylig fandt jeg ud af, at det vist hverken kræver indsigt eller talent, så nu er der måske snart en på vej.

Som underviser i blandt andet danskfaget er en central og uundgåelig del af undervisningen også at læse ældre tekster, hvor sproget er en udfordring for eleverne, idet mange ord er forældede, og stavemåderne er lettere tilfældige. Denne kombination medvirker til, at selv ordbøger, der går flere århundreder tilbage, ikke altid er til nogen hjælp.

I bogen Så red han over de sorte heder - tæt på sprog og ældre tekster troede jeg, at jeg havde fundet hjælp til, hvordan mine elever (og jeg selv) kunne gennemskue middelaldersproget. 

Imidlertid er det en køn hjælp, bogen stiller til rådighed: Læs teksten, brug hjælpen ved siden af teksten, smag og gæt, eller spørg en lærer. 

Bravo. Så kan jeg sgu også skrive en bog!