fredag den 19. juni 2015

Guide til fredag på Copenhell

Dag 2 på Copenhell er allerede i gang for mange. Dog er det ikke finske Ensiferum, der med lidt for lalleglad folk metal skal blive første aktør i mit program.

Sidste år returnede de svenske konger af melodød med en ny plade, og de får æren af at levere dagens første planlagte koncert for mit vedkommende.

18.00 - Hades
At the Gates


Noget mere holdbart end Ensiferum formår irske Primordial at integrere stamfaderens musikalske aner. Sidste års "Where Greater Men Have Fallen" havde i alt fald flere lyspunkter.

20.30 - Hades
Primordial


Tysklands bedste thrasheksportvare er garant for energiudladninger fra start til slut. Publikum får ganske enkelt ikke lov til bare at stå og lytte, for Mille kræver respons og bliver ved, til han får den!

21.30 - Helviti
Kreator


Så bliver det tid til en bøllet omgang stoner metal, hvor fadøl og slæbende riffs går hånd i hånd.

23.00 - Hades 
Red Fang


Hvis det ikke er farligt nok, kan man snige sig over på Pandæmonium-scenen, hvor danske Solbrud vil bryde lyset med sort og dyster metal.

23.00 - Pandæmonium 
Solbrud


Til midnat bliver det funky, når Les Claypool & co. stiller sig på den store scene. Måske danske Düreforsög lyttede med i deres unge dage?

00.00 - Helviti 
Primus


Når fredagsprogrammet er ved at ebbe ud, buldrer stonerrocken fra svenske Monolord ind i natten for de udholdende festivalgængere.

01.30 - Pandæmonium 
Monolord