mandag den 15. juni 2015

Ironi kan ikke forekomme

Mens præsidentvalget herhjemme for tiden handler om, hvem der hurtigst og med størst dygtighed får kæntret flest både med flygtninge på vej mod Europa, debatteres mange forskellige emner på de sociale medier af et yderst mangfoldigt udsnit af befolkningen.


Valget har fået masser af ganske almindelige indbyggere til tasterne for at debattere, hvilken lilla politik der skal føres de kommende fire år. Imidlertid er der en tendens til, at debatindlæg afsluttes med udtrykket "ironi kan forekomme".

Hvis man er nødt til at påpege, at man har anvendt ironi, har man helt og aldeles misforstået, hvorfor og hvordan man bruger ironi.

Det fede ved ironi er netop, at ironi altid kan forekomme. Men det kræver en smule af såvel afsenderen som modtageren, men hvis man skal gøre opmærksom på, at indlægget er ment ironisk, kan man lige så godt skrive, hvad man mener.


Mens der fokuseres på, hvor mange flygtninge Danmark hjælper i forhold til andre EU-lande - som fx Grækenland, der har svært nok ved at holde grækerne nogenlunde oven vande - ville det være klædeligt, hvis folk på flugt blev set som ofre og ikke som en trussel. Ironi forekommer ikke.