fredag den 11. december 2015

11. december

14. Amorphis: Under the Red Cloud


Amorphis varmer for tiden op for Nightwish på turneen, der i november bragte dem forbi Falconer Salen på Frederiksberg. Finnernes status på melodødscenen var enorm i halvfemserne, men den keyboardbårne tungmetal med growl har for efterhånden længe siden bevæget sig i en mere hardrocket udgave med – ligesom dengang – melodisk inspiration i folkloren.

Metallen har de dog heldigvis ikke forladt helt, men selv om de sidenhen har holdt Jan Koller-højt niveau, har populariteten ikke helt fulgt med, og mange fans af det ligeledes finske hovednavn får garanteret også deres første møde med supportbandet.


Under the Red Cloud fortsætter stimen af albums med ørehængere, hvor Tomi Joutsens vokal skiftevis er fængende ren og skræmmende som synet af Martin Henriksen, der flår værdier og vielsesringe af nødlidende ved grænserne.

Den sympatisk grumme frontfigur har været med siden 2005, og på nærværende skive fungerer titelnummeret, ”Death of a King”, hvorpå tryllefløjten er inviteret, ”Bad Blood” og ”Tree of Ages” fortrinligt.