onsdag den 24. februar 2016

Peter Møller og halvfemsermoden

Goddag til halvfemserne siger den forhenværende LKB Gistrup-spiller, som efter en succesrig tid på AaBs ynglingehold bomber løs på det nordjyske flagskibs førstehold. Her er han iført en tidstypisk og overdimensioneret blazer i en kulør, der er lige rigeligt frisk.

Da landets bedste fodboldrække gik fra 14 hold og 1. division til 10 hold og Superligaen, skulle der nogle kvalifikationskampe til at afgøre, hvem der måtte være med i det fornemme selskab. 

Sikre nedrykkere fra 1. division efter 1990-sæsonen var Næstved IF, Herfølge BK, KB og Viborg FF. På niende- og tiendepladsen endte Vejle og AaB, og de skulle ud i afgørende kampe mod de to tophold i 2. division, nemlig de to odenseanske klubber B1909 og B1913, der senere var med i elitekuldsejlingen FC Fyn. 

Vejle vandt 1-0 ude over de blå fra B1913, og hjemme tabte de med samme cifre. Først i straffesparkskonkurrencen beholdt de status som spillende i den bedste række. 

Den anden Odenseklub måtte også se sig besejret efter de to kvalifikationskampe. I det første opgør i Aalborg vandt AaB med 4-0, og returkampen blev en ren målfest. Her scorede B1909 hele 5 mål, men den unge Møller scorede ikke færre end 5 af aalborgensernes 6 mål, så ingen rykkede fra den næstbedste række op i den nystiftede Superliga.  

Siden blev antallet af hold i 1995/96 hævet til 12, og navnet blev ændret til Coca-Cola Ligaen. Senere har Faxe Kondi, SAS og Alka lagt sponsornavn til rækken. Fra næste sæson består Superligaen igen af 14 hold, og Peter Møller er fortsat pænt påklædt i bedste sendetid.