fredag den 15. februar 2013

Brug vinterferien fornuftigt: Hyld Hyldemor

Såfremt man har vinterferie, enten afsluttes eller begyndes den for de fleste i den kommende weekend. Nogle benytter anledningen til at få brædder under skisokkerne, mens andre søger sol og svømmepøl.

Har man blot weekend eller ingen planer om at rejse udenlands, er der herhjemme en enestående mulighed for at høre noget ganske særligt.


På Loppen er der lørdag aften hyldestkoncert for Hans Vinding og Hyldemor i anledning af første cd-udgivelse af det blændende Hyldemor-album Glem det hele. Det har siden sin udgivelse i 1978 kun i begrænset oplag været udsendt på kassettebånd og vinylplade, og i originaludgave er albummet svært opdriveligt og samtidig en temmelig bekostelig affære. Den remasterede udgave, har Gaffa honoreret med 6 stjerner. Hyldestkoncerten på Loppen finder sted på Hans Vindings fødsels- og dødsdag i henholdsvis 1948 og 1999.


Foruden flere medlemmer fra bl.a. Furekåben - det syrede band, som Hans Vinding sang i i begyndelsen af halvfjerdserne, og som håndtegnede deres pladecovers - og Hyldemor, som indtil midt i årtiet hed Hyldemors Grønsaligheder, optræder også Lorenzo Woodrose (Baby Woodrose, Dragontears, Spids Nøgenhat m.fl.) til koncerten, som vil bestå af et sæt med hele Glem det hele og et sæt med sange fra Hans Vindings øvrige og vidtfavnende bagkatalog.

Netop Lorenzo Woodrose har i forbindelse med Spids Nøgenhats senere års turnévirksomhed spillet nummeret Den gennemsigtige mand fra Glem det hele og har dermed været med til at sætte fokus på en undervurderet perle i dansk musikhistorie. Sangen findes også i en tidlig og udsyret udgave med Furekåben under titlen Mandsang.


Hans Vinding hyldes på en opdateret hjemmeside, hvor der blandt andet er adgang til musik, digte, malerier, anmeldelser og artikler. I en anmeldelse af Glem det hele kaldes sangen Den gennemsigtige mand for "noget helt unikt i dansk rockmusik og -poesi." 

Hvad det angår, har intet ændret sig, selv om vi skriver 2013. Og så håber jeg, at genudgivelsen også snart kommer på vinyl.