søndag den 2. februar 2014

Meanwhile in Africa

Uden den store mediebevågenhed herhjemme spillede Libyen sig i aftes til et mesterskab i African Nations Championship med en sejr over Ghana i finalen. Der måtte en straffesparkskonkurrence til at afgøre titelkampen. Turneringen adskiller sig fra de officielle afrikanske mesterskaber, Africa Cup of Nations, ved, at landsholdene kun må benytte spillere fra deres egen nationale liga.


Nigeria tog bronzemedaljerne med en sejr over Zimbabwe.


Værtsnationen Sydafrika kom ikke videre fra gruppespillet, men det lykkedes alligevel deres offensive Kaiser Chiefs-spiller Bernard Parker at blive turneringens topscorer med fire mål ud af holdets i alt fem.

Nigeria var tæt på at forlade turneringen i kvartfinalen, hvor Marokko førte 3-0, men forspringet blev indhentet, og udligningen faldt i sidste øjeblik af den ordinære spilletid. I den forlængede spilletid havde nigerianerne det psykologiske overtag og sikrede sig en plads i semifinalen. 

Ligesom finalen blev begge semifinaler afgjort efter nervepirrende hug fra ellevemeterpletten, og vindernationen har efter tætte knald eller fald-kampe vist, at det lønner sig at bevare roen i den afgørende fase. Således kan Libyen efter tre straffesparkskonkurrencer nu kalde sig vinder af African Nations Championship 2014.