onsdag den 3. november 2010

Opvarmning

I aften tager jeg Hellerupdrengen under armen og tager til min anden koncert i Malmö. Sidst var det samme duo på tur, og vi tog i maj 2002 den lange vej fra Aalborg for at se Theatre of Tragedy med opvarmning fra finske Entwine og uimponerende Ram-Zet fra Norge.

Dengang var det lidt skuffende, at deres ældste numre på aftenens sætliste var fra den ellers fremragende Aégis fra 1998, hvilket betød, at vi måtte se langt efter numre med den ellers så karakteristiske kontrast mellem skønsang og growl.

Imidlertid blev bandet opløst med afskedskoncert i Stavanger primo oktober efter en mindre tour i Sydamerika, og havde jeg da blot vidst det, var jeg rejst langt for at høre dem igen (nok nærmere Oslo end Santiago). Som det kan ses her var hele bagkataloget repræsenteret denne gang.


I aften gælder det så svenske Katatonia, som ligeledes spiller i Kulturbolaget i Malmö. Og på fredag er det Amorphis med support fra israelske Orphaned Land, der gæster Amager Bio. Tilsyneladende har min opvarmning til ugens koncerter været noget nær optimal!