torsdag den 31. maj 2012

Det lyder som noget, jeg har hørt før

Når jeg hører ny musik, sker det ofte, at den minder mig om noget, jeg kender. Genre, vokal, udtryk, stemning - et eller andet.

Nogle gange fungerer det dog stadig fint, selv om referencerne kan være tydelige. Andre gange lyder det for meget som noget, andre har præsteret før, og så foretrækker jeg som regel originalerne.

I en pladebiks i London lyttede jeg kort til en række udvalgte udgivelser, man kunne lytte til i de til formålet tilgængelige høretelefoner. Jeg noterede mig enkelte navne, som jeg senere ville give en chance.

Den chance skulle være nu. Og én blev til to. Og den blev tildelt samarbejdet Shawn Lee & AM og deres Celestial Electric fra 2011.

Min begejstring er noget begrænset. Pladens sidste nummer, Callahan, glimrer imidlertid, men det lyder som noget, jeg har hørt (før og også bedre) af Leeds-bandet Hood.

Lonely Life hedder et andet nummer, der udmærker sig. Også det lyder ganske bekendt. Men her er problemet, at jeg ikke kan komme på, hvad det minder mig om. Især omkvædet og i endnu højere grad optakten til det synes jeg, jeg har hørt før (og ikke bare i pladebiksens høretelefoner). Den slags sange har det selvfølgelig med at være umulige ikke at få på hjernen. Hjælp!