fredag den 1. marts 2013

March!


Foråret er officielt begyndt, men selv om solen titter frem, er der endnu ikke festivalvejr, så her følger en guide til interessante indendørskoncerter i marts.

Allerede i aften fredag d. 1. kan man tage et smut på Beta for at høre stockholmske Dean Allen Foyd spille psykedelisk retrorock.


Søndag d. 3. er der stoner metal, når High on Fire kommer på Loppen.

Mandag d. 4. er det tid til verdens højstspillende band, for selv om det er en rum tid siden, at Manowar lavede en god plade, bør de i det mindste stadig kunne spille taget af Vega. Derfor kan det undre, at Lille Vega samme aften forsøger at få ørenlyd, mens anmelderroste Metz er på scenen der.

Torsdag d. 7. fyldes Amager Bio med tunge bluesrockede toner fra Graveyard, mens finske The 69 Eyes byder på gothic rock på Lions & Barrels.

Fredag d. 8. er der mulighed for middeløstlig rock i et genremiks, der er inspireret af blandt andre Muddy Waters og Erkin Koray, idet israelske Boogie Balagan besøger Global Copenhagen på Nørrebro. Er det lige vovet nok, kan man give ørerne tæv på Loppen, hvor trekløveret Elevatorfører, Spökraket og The Hedgedogs giver deres bud på psykedelisk garagerock.

Lørdag d. 9. vender Procol Harum atter tilbage, og deres progressive og symfoniske sange leveres i   Falconer Salen. Hvis ikke det støjer nok, har Loppen på ny et alternativ. Her spiller Tales of Murder and Dust, som blander shoegaze, neopsychedelia og postpunk.


Søndag d. 10. kan det lønne sig at kigge forbi Musikcafeen i Huset Kbh med en halvtredser i hånden, for det giver adgang til en blanding af noise- og spacerock af The Telescopes, og supporten er The Woken Trees samt Black Light White Light, der før har vist lovende takter med tresserinspireret rock.

Torsdag d. 14. lugter der er punk og postpunk, når LowerLess Win og Happy Hookers for Jesus spiller på Loppen.

Fredag d. 15. finder ekstrakoncerten med Raveonettes sted på Vega, og samme aften kan de gamle dyder holdes i hævd og mjødhornene tømmes, når den står på viking- og folkmetal i selskab med Huldre, Vanir og Heidra på Loppen.

Lørdag d. 16. spiller Crocell melodisk dødsmetal på Beta.

Tirsdag d. 19. er der endnu en oplevelse i vente, når Porcupine Tree-frontmanden Steven Wilson gæster Vega med nyt soloalbum i bagagen. Endvidere vil han spille materiale fra de første Porcupine Tree-dage, da projektet endnu var et soloforetagende.


Torsdag d. 21. er der gensyn med pionerer inden for dansk blues- og syrerock, når Burnin Red Ivanhoe og gendannede Young Flowers kigger forbi Amager Bio.

Fredag d. 22. kan man se Sveriges bud på det næste Graveyard (der jo spiller på Amager Bio d. 7. marts), Troubled Horse, som byder indenfor på Beta.

Lørdag d. 23. er det syrede atter i centrum, for tyrkiske Baba Zula dukker op på Global Copenhagen med psykedelisk rock. Man kan dog også tage på herreaften til Total Carnage Fest III på Pumpehuset, hvor man for 150 kroner får fri fadøl indtil midnat samt black metal-hygge med Horned Almighty, Eldjudnir og Solbrud. Det er da et koncept, der er til at forstå!

Tirsdag d. 26. sænker mørket sig over Amager Bio, når Ghost leverer uhyggen.


Torsdag d. 28. er der vaskeægte legendebesøg på Loppen, hvor Saint Vitus vil fortælle, hvordan det er at være født for sent.

Fredag d. 29. kan man få lov at svede i takt til Job for a Cowboy, der bringer dødsmetallen til Pumpehuset for en aften ledsaget af en lille håndfuld andre bands.

Søndag d. 31. er der sikkert ikke bedre at tage sig til, så derfor kan man give Palma Violets et lyt på Beta. Briterne er bestemt inspireret af såvel punk som mørkemænd.

Og så er vi klar til at skifte til sommertid!