lørdag den 14. marts 2015

Slut med matchfixing for dagens modstander

Topholdet i 3. Liga hedder for tiden Arminia Bielefeld, og de er dagens modstander for FC Hansa Rostock.

Klubben var impliceret i en større matchfixingsag i 1971 sammen med blandt andre Schalke 04, VfB Stuttgart, Hertha Berlin, Duisburg og Eintracht Braunschweig, hvilket kostede en degradering i rækkerne.

Efter at have forstærket sig med tidligere Bundesligaprofiler som Fritz Walter og Armin Eck i 1994 gik det stærkt. Med to oprykninger i træk fik klubben atter Bundesligastatus, og som oprykker i 1996/97-sæsonen blev det til en 14. plads og overlevelse.


En af årsagerne var en velspillende Stefan Kuntz, som Arminia Bielefeld netop havde købt. Han sørgede for 14 scoringer i den sæson og var med begge gange mod Hansa Rostock, mens begge klubber befandt sig i den fornemste liga. Begge opgør endte med en 3-1-sejr til Østersøklubben, og i kampen på eget græs kunne Kuntz kun pynte på stillingen med en scoring fra elleve meter.

I den tredjebedste tyske række hedder Bielefelds angrebses Fabian Klos, og han har i løbet af 27 optrædener fået modstanderkeeperen til 19 gange at samle læderet ud af eget net. Han skal holdes i kort snor, hvis det skal lykkes Hansa Rostock at få livsvigtige point med og sørge for overlevelse i rækken. Kampen begynder kl. 14.00.