lørdag den 20. juni 2015

Guide til lørdag på Copenhell

Sidste dag til helvedesgildet er indtruffet, og her følger et bud på dagens køreplan.

Såfremt man er hurtigt ude af starthullerne, kan man få kickstartet rockfingeren på den lille scene.

14.00 - Pandæmonium 
Horned Almighty


Power metal kan være svært at tage seriøst, og det samme gælder dele af Hammerfalls bagkatalog. Dog har de sans for catchy melodier, og når de holder sig fra balladerne, er det ikke så slemt endda. Og videoen med de svenske curlingkvinder er ganske vellykket. På Roskilde i 2001 var der 4 stortrommer, og scenen var bygget op som en borg. Gad vide, hvad de disker op med denne gang.

16.30 - Helviti
Hammerfall


Efter Exodus og Kreator de foregående dage har sørget for riffs i samme hast, som Amin Jensen kan tømme en kagebuffet, er det tredje firserthrashnavn klar til lignende udgydelser.

18.15 - Pandæmonium
Nuclear Assault


Fortrinlige færdigheder fremføres med fransk finesse.

19.00 - Helviti 
Gojira


Raunchy har høstet megen ros for især sidste års "Vices. Virtues. Visions.", og de hører til blandt Copenhellprogrammets mere letfordøjelige metal. De bør dog stadig få en chance for at overbevise om, at rosen er velfortjent.

20.00 - Pandæmonium 
Raunchy


Der er dømt rock'n'roll'n'fadøl, når den norske turboneger med fjollet corpsepaint træder op på Hades. Selv om deres bedste plader ligger nogle år tilbage, er der nærmest garanti for en luftguitarfest.

20.30 - Hades 
Turbonegro


Twisted Sister overraskede sidste år de fleste, som kom for at grine af puddelhår og kindrødt, men de leverede i den grad varen. The Darkness har vel samme udgangspunkt, om end jeg tvivler endnu mere på, at jeg bliver solgt denne gang. Vi får se.

21.30 - Helviti
The Darkness


Guds planet skal fistfuckes. Og det bliver den, når mørket falder på, og Pandæmonium fyldes med "Christraping Black Metal".

22.30 - Pandæmonium 
Marduk


Alle sveriges metalmastodonter har været forbi blodbadet: Mikael Åkerfeldt, Dan Swanö, Peter Tägtgren er fortid, mens Jonas Renkse, Per Sodomizer Eriksson, Martin Axenrot og Anders Blakkheim Nyström udgør stammen i dag, og den nye forsanger er Paradise Lost-frontfiguren Nick Holmes.

23.00 - Hades 
Bloodbath


Helviti lukkes ned for i år med Beatles-melodier pakket ind i hardrock-okkultisme.

00.00 - Helviti
Ghost


Alternativet på samme tid er blueset retrorock med Blues Pills.

00.00 - Pandæmonium 
Blues Pills


Copenhell tager heldigvis ikke sig selv for højtideligt, og derfor er der naturligvis plads til, at de danske dødsdrukdarlings fra Red Warszawa får lov at lukke gildet. Vi andre køber en t-shirt, så vi kan huske koncerten.

01.30 - Hades
Red Warszawa


Copenhell er mere end bare musikken, og i dag er der blandt andet wrestlingshow og DM i destruktion til at krydre headbanging, giraføl og djævledyrkelse.