mandag den 15. november 2010

Et par sandheder om november

November byder på adskillige regnfulde dage, og her er et bud på soundtracket, når man alligevel er inden døre.


5. Novembers Doom: Rain

Det sjette album af det amerikanske doom metal-band indledes med dette fortrinlige nummer.



4. Morrissey: November Spawned a Monster

Stifteren af legendariske The Smiths kendes efterhånden mere for sine holdninger til kødspisning end for sine ypperlige sangskrivningsevner. Her dykker vi tilbage til en single fra 1990, som senere samme år figurerer på opsamlingspladen Bona Drag.



3. Mad Season: November Hotel

I starthalvfemserne, mens grungebølgen stadig huserede, dannedes Mad Season blandt andet af medlemmer fra nogle af genrens mastodontbands. Alice in Chains' formidable vokalist Layne Staley, Pearl Jams guitarist Mike McCready, der også var med i supergruppen Temple of the Dog, bassisten John Baker Saunders samt Barrett Martin fra Screaming Trees udgjorde firkløveret, som i 1995 udgav deres eneste fuldlængde.



2. Opeth: Dirge for November

Nabolandets bedste bud på progressiv metal må være storslåede Opeth, og nummeret her er fra Blackwater Park fra 2001. 



1. Guns N' Roses: November Rain

Efterhånden har GN'R eksisteret i halvandet årti kun med Axl Rose fra originalbesætningen. Da de gæstede Roskilde Festival 2006, var der mange, der ikke syntes, det var det "rigtige" Guns N' Roses, de fik at se. Alligevel kendte de ikke numrene fra den æra godt nok til ikke at klappe, før November Rain var færdig. I den korte pause inden den sidste fænomenale passage af sangen, kvitterede Axl klapsalverne med kommentaren "it's a looong song"!

Hvis folk ønsker originalbesætningen, skal de fleste få sig en overraskelse. Da bandet blev dannet var det nemlig ikke med den velkendte Duff McKagan på bass. Det var Ole Beich fra Esbjerg!