fredag den 5. november 2010

One night in Malmö

Onsdag aften var vi vidne til en glimrende koncert med Katatonia i Kulturbolaget i Malmö. Et yderst glimrende spillested med en kapacitet mellem Vega og lillebror på 750. Da det var det svenske bands første koncert i landets tredjestørste by, forventede vi noget nær fuldt hus og en intet mindre end fantastisk stemning. Parentetisk skal det nævnes, at Katatonia har eksisteret siden 1987!

Fremmødet til opvarmningsbandet var noget nær ikke-eksisterende, og da hovednavnet gik på, var det stadig katastrofalt alt taget i betragtning. Et par hundrede har vi vel været i alt. Lyden var derimod fænomenal og helt på Vega-niveau. Svenskerne har altså et fantastisk spillested, men de såkaldte metalsvenskere, der plejer at husere på Roskilde, er tilsyneladende ikke herfra...

At svensk er ganske løjerligt, vidste jeg, men at det i grinagtighed når norske højder, kom lidt bag på mig. Det blev bekræftet, da jeg på pengeautomatens skærm blev spurgt, om jeg ville have en minneslapp. Naturligvis!


I merchandiseboden solgte de ovenstående indkøbsnet for intet mindre end 80 SEK. Det er sgu metal på højt plan! Jeg var nødt til at forhøre mig om, hvorvidt de fik disse solgt. Ganska många lød svaret. Skræmmende!