onsdag den 4. maj 2011

4. maj - stearinlys og fodbold!

I aften sættes traditionen tro stearinlys i vinduerne rundt i det ganske land for at fejre befrielsen fra de slemme tyskere. Busserne kører dog først med flag i morgen.

Nogle tyskere har dog selv noget at fejre denne 4. maj. I aften spilles den anden Champions League-semifinale mellem Manchester United og Schalke 04. Briterne har dog med 2-0-sejren i Gelsenkirchen et kolossalt forspring og går formentlig også videre til finalen mod FC Barcelona.

For nøjagtig 107 år siden i dag blev Schalke 04 stiftet under navnet Westfalia Schalke, og det kunne være en storartet måde at fejre klubbens fødselsdag med en blændende indsats i aftenens returopgør.

Så må vi se, om klubben, hvor blandt andre Turbo-Bent, Bjarne Goldbæk, Sladan Peric og naturligvis yndlingen Ebbe Sand har spillet, kan gøre sig gældende mod forhåndsfavoritterne.


Tilbage i 2006 d. 13. maj overværede jeg Ebbes afskedskamp mod VfB Stuttgart med Jon Dahl Tomasson på holdet. Begge de to og ligeledes Christian Poulsen havde i denne kamp deres sidste optræden.

Jon Dahl forsøger at kaste sig til et straffespark.

My new BFF.