onsdag den 9. marts 2016

Dommervold

Af og til opstår der i fodboldkampe kedelige episoder, hvor spillere mister besindelsen og bliver fysiske over for dommeren. 

I den tyske Regionalliga Nordost var det i weekendens opgør mellem TSG Neustrelitz og FC Oberlausitz Neugersdorf imidlertid dommeren, der blev en anelse for pågående.


Norbert Giese, der var udpeget til at passe fløjten, nøjedes ikke med at bruge kortene som sanktion mod den protesterende spiller fra Neustrelitz.

Hændelsen sker, efter at dommeren har givet hjemmeholdet, der på dette tidspunkt kan se 0-1 på måltavlen, en fordel, der ender med et dømt straffespark. Indtil videre er der ingen tvivl om, at det rent faktisk bliver en reel fordel for holdet at spille videre.

Desværre viser det sig, at linjedommeren nærmest den forseelse, der udløste anvendelsen af fordelsreglen, insisterende holder flaget oppe. Han har nemlig markeret for hånd på bolden og direkte frispark til Neugersdorf.

Om det har været umuligt for linjedommeren at overdøve Parkstadions 400 tilskuere, skal være usagt, men dommerens håndtering af den efterfølgende utilfredshed er decideret uklædelig.

Se episoden i kampsammendraget her: