onsdag den 2. februar 2011

Arsenal - Everton: Offside eller ikke offside?

I gårsdagens Premier League-opgør var gæsternes føringsscoring ganske omstridt. Onside.dk er ikke i tvivl. Evertons mål skulle ikke have være anerkendt:


Situationen kan ses her.

På nyhedssiden bold.dk tog de kontakt til dommeren Thomas Vejlgaard, der ud fra journalistens forklaring af situationen tilkendegav, at anerkendelsen af scoringen var korrekt.

På selv samme side har debatten kørt, og mange - lad os kalde dem spændende - betragtninger er kommet frem. En bruger skriver:


Henvisningen til det officielle reglement, der i øvrigt er på side 107, viser dette:

Det eneste problem, som brugerens støtter på siden heller ikke har taget højde for, er, at eksemplet ikke er identisk med den situation, der udspiller sig i kampen. Eksemplet herover viser et skud, der rettes af og ender hos en medspiller til skytten, og udfaldet er derfor strafbar offside for at opnå en fordel af offsidepositionen.

Louis Saha er, som det også påpeges af kommentatorerne, klart offside, da bolden spilles af en medspiller, men lad os se, hvad der står i bestemmelserne af den danske oversættelse af loven:


I den omtalte kampsituation strækker Arsenalspilleren Koscielny sit ben og når bolden med det yderste af tåen, og der foreligger derfor en aktiv handling i at få kontrol over bolden, som han så havde knap så meget held til. 

Dermed er der tale om en ny spilfase, og Saha kan slet ikke blive offside, for bolden er spillet til ham af en modspiller.

Kom igen, g00n!