onsdag den 23. februar 2011

Radiohead - koden er knækket!

Radioheads spritnye opus overrumplede lidt flere end de fleste. Ud af den blå luft kom meddelelsen om, at albummet var klar, og at det kunne downloades i lørdags samt forudbestilles i forskellige alternative formater.


Allerede fredag blev det tilgængeligt, og jeg har naturligvis bestilt avisudgaven med to 10"-vinyler, cd samt digital udgave til straks at nyde. 10"-formatet benyttede kvintetten i øvrigt også på Kid A og Amnesiac fra forrige årtis begyndelse.

I pladens sidste nummer synger Thom Yorke:

And if you think this is over then you're wrong.

Ihukommende skæringens titel, Separator, og ovenstående citat kunne man snildt foranlediges til at tro, at der er mere i vente. Det vender jeg tilbage til.

Nærværende album har anmelderne ikke fået før tid, så nogle har vurderet den på et spinkelt grundlag, og om de har høstet bedre eller ringere af den grund, er svært at sige. Fælles for kritikken er dog, at pladens kun godt 37 minutter er for skrabet.

Pladens spilletid samt afslutningsnummerets titel og tekst taget i betragtning er det oplagt at fastslå, at dette blot er en forsmag. Måske vi bare først får resten, når det fysiske format foreligger? Yes - koden er knækket!

Og dog. Sammenligner vi The King of Limbs med de to førnævnte udgivelser, der også har set dagens lys i 10", rammer vi en spilletid på henholdsvis 49:57 og 43:55. Især Amnesiac er altså ikke væsentligt meget længere. Vi har dog lov at håbe. Om ikke andet så bare med en lille smule ekstra.

Forhåbentligt viser musikken sig at være mindst lige så interessant som udgivelsesformen, og helt indtil d. 9. maj kan vi fordrive ventetiden med at dykke ned i de otte numre, albummet indtil videre består af. 

Herunder videoen til Lotus Flower med en yderst danselysten Thom Yorke: