onsdag den 27. april 2011

Klar til El Clásico

I aften går det på ny løs mellem de to spanske gigantklubber Real Madrid og FC Barcelona, og aftenens opgør i Madrid er den første af to semifinaler i Champions League.


For 80 år siden mødtes de to hold i ligaen, og det lykkedes ikke hjemmeholdet at give publikum særlig meget at juble over i den målløse affære 1. februar 1931. Forhåbentligt bliver det ikke tilfældet i aftenens kamp.

I optakten til opgøret har trænernes pressekonference været i centrum. Her valgte Real-træner Mourinho at rubricere Barcelonas ditto som den eneste, der kritiserer dommerne, når de rent faktisk træffer de korrekte beslutninger.

Jeg kan dog selv få øje på Alex Ferguson og Arsene Wenger, der snildt kunne sættes i samme bås.

I foraene på bold.dk bekriger tilhængere af rivalklubberne hinanden, og der diskuteres heftigt, hvilken træner der er den bedste, og hvordan de håndterede pressekonferencen.

En kritik af Guardiola går på, at han tilsyneladende skal bruge tolk til at oversætte alt - også simple sætninger, som en bruger mener, enhver kan oversætte til forståeligt engelsk.


Han har jo nok ret i, at engelsk - især i fjernere egne som Tyskland og Frankrig - efterhånden er det mest udbredte fremmedsprog, men at hævde, spansk ikke er et verdenssprog, og at spansk ikke læres i skolen noget sted uden for Spanien, får han svært ved at overbevise mig om.