fredag den 13. april 2012

Tysk fodbold er sgu bare sjovere

Klicheerne i fodbold er utallige. De sydlandske ligaer præges af dives og divaer, mens engelsk fodbold er kick 'n' rush, hvor der skal vises blod, før der gives frispark. Og managerne bortforklarer ethvert nederlag med dommerkendelser, der gik dem imod.

Selv om der stadig er en vis portion sandhed i udsagnene, er spillernes nationaliteter efterhånden så blandet, at måden at spille bold på også er det.

I Tyskland ses langhugsdrøn i stride strømme, og det tiltaler undertegnede.

Kick 'n' Ian Rush

Dortmund slog Bayern München i onsdagstopstriden og har et forspring på 6 point med 4 runder tilbage. De har dog endnu en topkamp allerede i weekenden, idet de skal til Gelsenkirchen for at møde Schalke 04. FC Köln kæmper for at undgå nedrykning, og det kostede Ståle Solbakkens stilling i det glohede trænersæde. Spændingen er intakt i Bundesligaen.

Langt mere interessant for mig er dog bundstriden i 2. Bundesliga, hvor Hansa Rostock har ligget alt for solidt placeret under nedrykningsstregen.

I løbet af det seneste årti er klubben blevet bedre kendt herhjemme, idet en række spillere herhjemmefra blev hentet til klubben. Thomas Schultz blev hentet i Farum. Begge skiftede navn efterfølgende. Schultz blev til Rasmussen og Farum blev til FC Nordsjælland.

Endvidere var Kim Madsen, David Rasmussen, Heath Pearce, Sebastian Svärd og Martin Retov i klubben. Sidstnævnte endda som anfører, men han fik en skidt afslutning i klubben med 7 spilledages karantæne for at sparke og nikke en skalle.

Svenskertrioen Marcus Lantz, Marcus Allbäck og Rade Prica sendte østtyskerne også til Danmark.

Efter en kort tur i den tredjebedste række har de haft svært ved at etablere sig i 2. Bundesliga, og først nu er de ved at vise tænder.

3 sejre i stribe over henholdsvis 1860 München, Fortuna Düsseldorf og Energie Cottbus har bragt dem tilbage til kampen om overlevelse i rækken. Og i aften gælder det hjemmekamp mod FSV Frankfurt, der ligger lige på den rigtige side af nedrykningsstregen, så en sejr er vital.

Om play-off-pladsen kæmper rostockerne mod ligeledes formstærke Karlsruhe.

Karlsruhe? Yes, klubben, som Brøndby sendte ud af UEFA-cuppen i '96 med en 5-0-sejr på udebane. Tyskerne havde ikke profilen Thomas Häßler med, men Sean Dundee, Thorsten Fink, Michael Tarnat og Sergej Kirjakow var i startelleveren.

Oliver Kahn startede sin målmands-
og modekarriere i Karlsruher SC

Nu gælder det de sidste 4 runder, og forhåbentligt fortsætter stimen, så FC Hansa Rostock også til næste sæson er at finde i Tysklands næstbedste række.

FC Hansa - du bist so genial. FC Hansa - wir lieben dich total!