mandag den 24. januar 2011

Familieforøgelse

I den netop overståede weekend har min kusine født en skøn pige, og min brors kæreste (kone lyder så gammelt) venter sig, så den lille klan bliver omsider lidt større.

På denne front er familieforøgelse, når pladesamlingen beriges, hvilket på glædelig vis er sket i dag.

Hvad der skulle have været et kort visit i Accord på Vestergade ved Rådhuspladsen, blev en længerevarende bladren i alskens musikalske udgydelser, da jeg erfarede, at 12 vinyler i kælderen kunne erhverves for en hundredlap og ellers en tier pr. stk., hvis man kun kunne lade sig friste af enkelte.

Det lykkedes mig at sortere følgende tretten ud, som jeg samlet fik for hundrede kroner:


Creams sidste album er ikke deres bedste, men den er nu stadig en habil bluesplade med live- og studieindspilninger. 3/5 på allmusic.com.


Et af deres bedre albummer, og herfra udsendtes fire singler. Især til denne pris var den uundgåelig i sorteringen. 4,5/5 på allmusic.com.Denne udgivelse betragtes som en af deres største, og den har bestemt også sine momenter. Nu har jeg lejlighed til at få nærlyttet den. 4/5 på allmusic.com

Søren Kragh-Jacobsen & Leif Lindskov: Hinkeruder på Motorvejen (1976)


Men min stemme er i overgang, mit hår er helt forkert...


Oldfield er meget mere end Moonlight Shadow, der udkom ti år senere. Debutalbummet viser en glimrende instrumentation i et progressivt nummer i to dele. 5/5 på allmusic.com.Halvfemserdance havde langt fra været det samme uden den nigerianske tandlæge bosat i Sverige, som på denne hitplade fornøjer os med blandt andet Sing Hallelujah!, It's My Life og det fortræffelige titelnummer.Nummeret af samme navn, der indleder albummet, kræver ingen nærmere præsentation, men albummet skulle have mere rock at byde på. 5/5 på allmusic.com.

Bryan Daly: Postmand Per (1989)


Dette er en klasseudgivelse, der også indeholder ukendte favoritter for de fleste som Teddy Gorms Sang og tubahelvedet Rundtur i Dalen.En fornuftig pop/rock-plade blandt andet med deres store hit Shout. 4,5/5 på allmusic.comEt sandt lykketræf var det at finde denne plade, idet jeg så dem live i København d. 14. januar. Her spillede de tre numre fra dette album, som afgjort var blandt aftenens bedste. Sætlisten kan ses her. 4/5 på allmusic.com.

Bølle-Bob på Sommerferie-løjer (1980)


En del af et større svindelprojekt, som det kan læses her.Boston fik et kæmpehit med More Than a Feeling på debutpladen to år forinden. Efterfølgeren var et skud i tågen fra min side, men mon ikke der er hardrock i vente? 4/5 på allmusic.com.Ian Gillans første vokaloptræden for Deep Purple var på den fænomenale In Rock, og han medvirkede på endnu 3 albummer, inden han forlod bandet i 1973. Han vendte tilbage i 1984 kort efter at have været vokalist på Black Sabbath-pladen Born Again, og genforeningen skete på Perfect Strangers, som i det store Deep Purple-billede ikke er særlig nævneværdig, men har dog sine øjeblikke. Titelnummeret redder bestemt en del, og andre prominente kunstnere har lavet en coverversion af den, heriblandt Dimmu Borgir på Abrahadabra i limited edition samt Dream Theater på A Change of Seasons. Beskedne 2/5 på allmusic.com.

Her stopper fornøjelserne imidlertid ikke. Disse er ligeledes nye i samlingen:I halvfjerdserne var progrocken enorm i England, og det har resulteret i masser af storartede albummer fra den tid. Yes fra London har leveret en række vigtige plader, og denne er en af mine absolutte favoritter med dem, og 40 kroner for et nydeligt eksemplar er bestemt i orden. 5/5 på allmusic.com.Efter min mening er dette deres klart bedste album, og jyden fik prisen ned i 60 kroner, så nu kan Stupid Girl, Under My Thumb og alle de andre nydes med velbehag. 5/5 på allmusic.com.Koncerten har gjort et fortrinligt indtryk, og da dette - deres andet album - med det storladne og episke værk In Held Twas in I kunne anskaffes for 30 kroner, var det ikke nogen svær beslutning at slå til. På denne hjemmeside, er der afskrift af danske avisomtaler af bandet helt tilbage fra 1967 - ganske morsom læsning. Albummet får 4/5 på allmusic.com.For ligeledes 30 kroner kunne denne fortrinlige Dylan-plade blive min. Den er efterfølgeren til den noget brogede Self Portrait, og den sidste interessante inden Blood on the Tracks fra 1975. New Morning honoreres med 4,5/5 på allmusic.com.Sidste indkøb fra i dag var den første lp, der kom i kurven. Sammen med Kind of Blue og Sketches of Spain er ovenstående et af Miles Davis' hovedværker. Og når der blot forlanges 40 kroner for dobbeltalbummet, skal man da være et skarn for ikke at slå til! 5/5 på allmusic.com.

Summa summarum har jeg for 300 gode danske kroner erhvervet mig hele 18 nye (men brugte) lp'er!