torsdag den 27. januar 2011

Integration af en nordjyde

Det er ikke altid lige nemt at flytte til en ny by. I godt otte måneder har jeg været bosiddende i København, og indtil videre er jeg heldigvis ikke rendt ind i de store vanskeligheder.

At tilpasse sig storbylivet, hvad det vil være storhedsvanvid at kalde det samme i Aalborg, kræver naturligvis en indsats, og ligesom det er tilfældet med al mulig anden integration, er den nødsaget til at være til stede fra begge parter.

I dag har jeg frekventeret en frisørsalon. Igennem en efterhånden rum tid har min bedre halvdel stået for, at hårtrimmeren har kunnet holde væksten i bund, så ud over at det efterhånden er år siden, jeg sidst har været sådan et sted, er der ikke noget besynderligt ved det.

Den bundsolide jyde fandt et slagtilbud, som var så godt, at den nyligt tilkomne hårpragt denne gang skulle studses og altså ikke fjernes helt, som det hidtil har været praktiseret. 80 kr. for en klipning hos Salon Cairo på Vesterbrogade.


Salonnavnet er velkendt, for i Aalborg og med sikkerhed de fleste andre byer og bydele kan man få en billig klipning steder af samme navn. Man får helt det indtryk, at det er en landsdækkende kæde, der varetager frisurens skæbne, for alle stederne kan de den samme udgave - og kun den - til hudløshed: maskine i siden og saks på toppen - til trods for at de hver gang spørger, om det skal være "maskine eller saks". 

Det hele klares på mellem ti minutter og et kvarter. Samme fine og ensartede betjening i alle dele af landet. Så føler man sig hjemme!